Wat kan je doen?

Met elkaar heel veel, en daar gaan we voor.

Spullen verzamelen

Natuurlijk gaan we ook door met het inzamelen van goederen. Deze nemen wij aan op de Gierstraat 5.

Er is een grote groep spullen waar altijd vraag naar is. Daarnaast hebben we soms een prioriteitenlijst, naast onze basislijst. Dit komt door de wisselende omstandigheden van de oorlog. De prioriteitenlijst staat op onze Instagrampagina. Items die we altijd kunnen gebruiken staan hieronder.​

Geld doneren

Uw steun voor de stichting blijft hard nodig voor haar voortbestaan. We zamelen geld in voor een blijvend aanbod en om nieuwe projecten op te starten. Onze financiële donaties lopen via GoFundMe, een betrouwbaar systeem, en/of de officiële bankrekening van de Rasom-organisatie NL92TRIO0320508692.

Vrijwilliger worden

We zijn blijvend op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen tijdens openingstijden. Heb je een paar uurtjes per week tijd? We zien je graag!

Meld je aan via onze email info@rasom.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

We vinden het ook heel belangrijk dat we de verbinding leggen tussen de Oekraïense gemeenschap en de lokale bewoners.

Actie in Haarlem

Het ontmoetingscentrum van RASOM

Op de Gierstraat 5 in Haarlem nemen wij goederendonaties in. Alle actuele informatie over de actie en welke spullen nu de hoogste prioriteit hebben, is te vinden op onze Instagram Pagina.

Het hulpcentrum van RASOM zit in het centrum van Haarlem. Iedereen die de oorlog in Oekraïne is gevlucht kan hier terecht. Op deze plek bieden wij diverse cursussen en activiteiten aan, om de Oekraïense vluchtelingen te helpen integreren in Nederlandse samenleving zoals lessen Nederlands, consultaties met onze partners zoals het Rode Kruis, RIBW en Vluchtelingenwerk. Daarnaast is er een koffiehoek, warme lunch en een kinderspeelhoek waar regelmatig leuke activiteiten voor kinderen plaatsvinden.