Werk

Werk

Werkgever

Als werkgever wilt u het beste voor uw bedrijf, dus ook professionele en betrouwbare werknemers die hun vak goed verstaan. Stichting Rasom helpt u op een creatieve en maatschappelijke verantwoorde wijze nieuwe collega’s te werven!

Door de oorlog in Oekraïne hebben veel professionals hun land noodgedwongen moeten verlaten en zijn nu op zoek naar werk in Nederland. Deze mensen willen het liefst hun vak blijven uitoefenen maar staan zeker open om iets nieuws te leren. Oekraïense professionals hebben inmiddels een goede naam op de Nederlandse arbeidsmarkt. Kenmerkend is hun hands-on mentaliteit, werkethos, nauwkeurigheid en komen afspraken na.

Doordat stichting Rasom sinds maart 2021 Oekraïense vluchteling ondersteunt en begeleidt bij aankomst in Nederland zijn wij als geen ander geëquipeerd om u te ondersteunen bij het werven van Oekraïense professionals. Wij besparen u tijd doordat wij elke kandidaat eerst interviewen om een goed beeld te krijgen over de talenten, expertise en competenties waarover mensen beschikken en wat hun (arbeids)voorwaarden zijn. Onze vacatures op socials worden dagelijks door honderden Oekraïners in Nederland bekeken en zo bereiken wij veel potentiële kandidaten!

Onze werkwijze:

 • Wij benaderen geschikte kandidaten voor uw vacature;
 • wij doen de voorselectie voor u;
 • het CV van de beste kandidaten presenteren wij per email en lichten wij persoonlijk aan u toe. U kunt dan zelf beoordelen of u de persoon in kwestie wilt uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek;
 • extra toegevoegde waarde van Rasom is dat wij samen met u het sollicitatiegesprek kunnen voeren en dat er zonodig een tolk bij is.

Wij werken op basis van ‘no cure no pay’. Als uw organisatie de door ons aangedragen kandidaat in dienst neemt, vragen wij uw organisatie een donatie te doen van €500 aan stichting Rasom. Deze donatie besteden wij aan mensen die in Oekraïne getroffen zijn door oorlogsgeweld en aan de opvang, steun en zorg van Oekraïense vluchtelingen in Nederland.

Als u kiest voor samenwerking met stichting Rasom dan geeft dit een hoop extra voordelen voor uw organisatie:

 • Donaties zijn fiscaal aftrekbaar (Stichting Rasom beschikt over de ANBI-Status);
 • No cure no pay (donatie) dus geen financieel risico;
 • uw organisatie geeft invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen;
 • wanneer de overheid uw opdrachtgever/klant is, kunt u deze donaties opvoeren als ‘social return’ bij aanbestedingsprocedures;
 • tijd besparen door de werving aan ons uit te besteden;
 • wij kennen kennen onze doelgroep als geen ander en weten zo betrouwbare en professionele kandidaten voor uw organisatie te werven;
 • we kunnen u faciliteren door de aanwezigheid van een tolk bij sollicitatiegesprekken;
 • werken met stichting Rasom is voor uw organisatie financieel een aantrekkelijker alternatief dan werken met commerciele wervingsbureaus;
 • stichting Rasom heeft geen winstdoelstelling.

Heeft uw organisatie belangstelling om met stichting Rasom samen te werken? Of u wilt meer informatie? Neem dan contact met ons op!

U kunt ons bereiken via Klaas Jan Kwadijk (06-2211 2494). U kunt ook een email sturen naar info@rasom.nl of onze website bezoeken www.rasom.nl. Mocht u nieuwsgierig zijn dan kunt u op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag ons bezoeken op onze locatie Gierstraat 5, 2011 GA in Haarlem.